– Ingrediënten voor 20 à 30 stuks
350g kikkererwten op sap = ongeveer 100g sap
80g griessuiker
4g vanillesuiker
Snuifje kaneel
1 eetlepel maïzena
1 koffielepel citroensap
– Bereiding ongeveer 30min en 1u15min oventijd
- Ontvet de mengkom met azijn
- Giet het sap in de mengkom en mix op hoogste stand 5 minuten
- Meng de suiker met de vanillesuiker en een snuifje kaneel
- Na 5 minuten mixen de suiker toevoegen, 1 lepel per keer tussen door blijven mixen en wat tijd tussen laten
- Voeg een koffielepel citroensap toe
- Voeg de maïzena toe ( blijf ondertussen mixen
- Als alles is toegevoegd nog 1 min mixen
- Zet de oven op 120 graden
- Spuit met een spuitzak de meringues uit io een bakplaat met bakpapier
- Naargelang de grote 1u 15 tot 1u30’ bakken
- Laten afkoelen in de oven.
Raadpleeg steeds uw diëtist alvorens dit recept te proberen.